InleidingKPNEEN TDM

KPN ÉÉN is de oplossing van KPN op het gebied van totaalcommunicatie waar internet, vaste en mobiele telefonie volledig zijn geïntegreerd.

Optimale bereikbaarheid is essentieel bij modern zakendoen. Onder de huidige marktomstandigheden en met het ‘nieuwe werken’ is de behoefte aan een flexibele telefonie en mobiele data-oplossing groot. Een oplossing die het mogelijk maakt om slagvaardig in te spelen op veranderingen binnen en buiten uw bedrijf. Bijvoorbeeld door snel het aantal gebruikers toe te voegen of te verwijderen en eenvoudig extra functionaliteiten toe te voegen. KPN ÉÉN biedt die flexibiliteit en de zekerheid dat u alleen betaalt voor wat u nodig hebt. Maar bovenal biedt KPN ÉÉN overzicht en eenvoud, zodat u meer tijd hebt voor uw kernactiviteiten.

Voordelen van KPN ÉÉN

Eenvoudig en zorgeloos

Met KPN ÉÉN hebt u het gemak van één contract, één factuur, één aanspreekpunt, één helpdesk en een volledig geïntegreerde hosted oplossing voor vast & mobiel internet en vaste & mobiele telefonie. Mutaties kunt u laten uitvoeren door TDM Systems uw service provider voor deze Hosted Telefonie dienst van KPN.

Flexibel

KPN ÉÉN biedt u een grote mate van flexibiliteit. Zo kan KPN ÉÉN naadloos meegroeien of krimpen met uw bedrijf doordat u heel eenvoudig het aantal gebruikers of telefoonnummers kunt laten aanpassen. De behoefte kan per type gebruiker verschillen. Daarom kunt u aan de hand van 4 gebruikersprofielen en diverse gebruikersopties, per gebruiker de gewenste functionaliteit kiezen. Ook kunt u maandelijks nieuwe gebruikers- of groepsopties toevoegen of opzeggen. Op deze manier betaalt u dus alleen voor wat u gebruikt.

Onbeperkt bellen

Met KPN ÉÉN belt u vanaf uw vaste en/of mobiele telefoon – afhankelijk van het gekozen gebruikersprofiel – onbeperkt naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland. De gesprekstarieven voor internationaal bellen en voor bellen naar servicenummers brengen wij apart in rekening.

Geen investering in telefooncentrale nodig

U hoeft niet te investeren in een nieuwe telefooncentrale op locatie als u overstapt naar KPN ÉÉN. De meeste telefooncentralefunctionaliteiten worden direct vanuit het netwerk aangeboden.

Klaar voor de toekomst

KPN ÉÉN is een goed uitgangspunt voor doorgroei naar een totaalcommunicatie-oplossing waarbij modules zoals 4G, Office 365, Mobile Device Management en Zakelijk Pinnen & Zakelijk Alarm eenvoudig toe te voegen zijn. Op korte termijn (tweede helft van 2013) komen deze modules beschikbaar. Daarnaast bent u altijd verzekerd van de nieuwste functionaliteiten, doordat het platform steeds up-to-date wordt gehouden. U beschikt dus altijd over de meest recente telefooncentrale in de Cloud.

Bereikbaar op de manier die u wenst

KPN ÉÉN heeft verschillende functionaliteiten die het mogelijk maken om overal bereikbaar te zijn op de manier die u wilt. Hieronder de functionaliteiten met een korte omschrijving:

Zapper

De Zapper is een app voor uw mobiele telefoon of tablet waarmee de telefooncentralefunctionaliteiten beschikbaar zijn. Zo kunt u te allen tijde uw bereikbaarheidsinstellingen aanpassen. Integratie van vaste en mobiele telefonie is hierdoor binnen handbereik.

Video

Beeld is een steeds belangrijker onderdeel in onze communicatie. Met KPN ÉÉN beschikt u over de mogelijkheid om binnen uw bedrijf op een eenvoudige wijze te ‘beeldbellen’.

Vast telefoonnummer op uw mobiel

Met KPN ÉÉN is het mogelijk om bereikbaar te zijn via uw vaste nummer op uw mobiel.

KPN ÉÉN-oplossing

KPN ÉÉN levert de functionaliteit in de werkomgeving en op de werkplek op basis van verschillende diensten. KPN ÉÉN onderscheidt diensten in de vorm van gebruikersprofielen, gebruikersopties, groepsopties en een vaste verbinding voor hosted telefonie en internet op kantoor. KPN ÉÉN is geschikt voor bedrijven van 5 tot 150 medewerkers.

Gebruikersprofielen

Binnen KPN ÉÉN hebt u de keuze uit 4 profielen

Vergaderzaal

Het profiel Vergaderzaal is voor vaste telefoontoestellen waarbij een basis belfunctionaliteit voor de gebruiker volstaat, bijvoorbeeld een telefoontoestel in een vergaderzaal of bedrijfsrestaurant. Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden die standaard onderdeel uitmaken van het profiel:

 • Onbeperkt bellen naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland
 • Basis Belfunctionaliteit: wachtstand, nummerweergave, nummerherkenning en blokkeren van specifieke nummers
  (doorverbinden wordt niet ondersteund binnen dit profiel).

Kantoor

Het profiel Kantoor is voor gebruikers met een vast telefoontoestel. Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden die standaard onderdeel uitmaken van het profiel:

 • Onbeperkt bellen naar alle vaste en mobiele nummers in Nederlan
 • Premium Belfunctionaliteit, waaronder onder andere doorverbinden, doorschakelen, driegesprek, niet storen, verkort kiezen wordt ondersteund.

Onderweg

Het profiel Onderweg is voor gebruikers met alleen een mobiele telefoon. Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden die standaard onderdeel uitmaken van het profiel:

 • Onbeperkt sms-berichten versturen en onbeperkt bellen naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland
 • Het vaste telefoonnummer kan worden gekoppeld aan het mobiele telefoonnummer waardoor de gebruiker op zijn mobiele telefoon bereikbaar is via dit vaste telefoonnummer
 • De mobiele telefoon maakt onderdeel uit van de telefooncentrale. Naast standaard mobiele telefoonfunctionaliteiten beschikt u ook over de Premium telefooncentralemogelijkheden: doorverbinden, driegesprek, uitbellen via de telefooncentrale (met vast nummer), wachtstand, doorschakelopties en de mogelijkheid deel uit te maken van een callcenter of Huntgroep (groepstelefoonnummer).
 • De Zapper; deze mobiele telefoonapp bedient de functies van de telefooncentrale, zodat u te allen tijde uw bereikbaarheidsinstellingen kunt aanpassen
 • 1.000 MB mobiele data voor de mobiele telefoon. De MB’s worden gedeeld met collega’s (met de profielen Onderweg of Overal). Als aan het eind van de maand blijkt dat sommige gebruikers meer of minder dan de bundel hebben verbruikt, wordt dit automatisch met elkaar verrekend. Eventueel extra verbruik wordt in rekening gebracht tegen het lage boven bundel tarief. Resterende tegoeden zijn niet mee te nemen naar een volgende maand

Overal

Het profiel Overal is voor gebruikers met een vaste en mobiele telefoon. Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden die standaard onderdeel uitmaken van het profiel:

 • Met beide toestellen kan onbeperkt gebeld worden naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland
 • Met de mobiele telefoon kunt u onbeperkt sms-berichten versturen
 • Het vaste telefoonnummer kan worden gekoppeld aan het mobiele telefoonnummer waardoor de gebruiker op zijn mobiele telefoon bereikbaar is via dit vaste telefoonnummer
 • De Zapper; deze mobiele telefoonapp bedient de functies van de telefooncentrale, zodat u te allen tijde uw bereikbaarheidsinstellingen kunt aanpassen
 • Naast standaard mobiele telefoonfunctionaliteiten beschikt u ook over de Premium telefooncentrale-mogelijkheden: doorverbinden, driegesprek, uitbellen via de telefooncentrale (met vast nummer), wachtstand, doorschakelopties en de mogelijkheid deel uit te maken van een callcenter of Huntgroep (groepstelefoonnummer). In Bijlage 1 staat meer informatie over de specifieke functionaliteiten
 • 1.000 MB mobiele data voor de mobiele telefoon. De MB’s worden gedeeld met collega’s (met de profielen Onderweg of Overal). Als aan het eind van de maand blijkt dat sommige gebruikers meer of minder dan de bundel hebben verbruikt, wordt dit automatisch met elkaar verrekend. Eventueel extra verbruik wordt in rekening gebracht tegen het lage bovenbundel tarief. Resterende tegoeden zijn niet mee te nemen naar een volgende maand
 • Mobility; overal (kantoor, thuis en onderweg) en op meerdere apparaten bereikbaar onder één enkel zakelijk nummer

Extra informatie Mobiele data

De huidige maximaal haalbare internetsnelheid is 14,4 Mbit/s download en 2,0 Mbit/s upload. Dit is afhankelijk van het type toestel en netwerkcapaciteit. Binnenkort (tweede helft van 2013) is 4G beschikbaar waardoor de maximaal haalbare internetsnelheid verhoogd wordt naar 50 Mbit/s download en 25 Mbit/s.

Dekkingskaart KPN 4G / Actuele dekkingskaart KPN Netwerk