Minder investeringen
IT-toepassingen kunt u gebruiken op abonnementsbasis. Investeringen in hardware en software kunnen aanzienlijk naar beneden gaan. Als u gebruik maakt van een ASP hoeft u alleen te beschikken over een of meer PC’s (al dan niet in een netwerk) met een internetaansluiting en wellicht enkele (lokale) printers. De software hoeft u niet aan te schaffen maar huurt u via een ASP.
Opgebouwde kennis
Vaak is een ASP aanbieder gespecialiseerd in bepaalde softwarepakketten. U kunt dan profiteren van zijn opgebouwde kennis, zonder zelf een IT-afdeling in te richten met deskundigen.
Pakket uitproberen
Als u eerst eens kennis wilt maken met bepaalde softwarepakketten kan ASP natuurlijk een mogelijkheid zijn. Zonder dat u direct tot aanschaf van een volledig softwarepakket (en benodigde hardware) moet overgaan, kunt u via een ASP aanbieder alles eerst eens uitproberen. Let wel op dat u dan een contract afsluit met een korte looptijd, zodat u na de fase van uitproberen niet maandenlang vastzit aan de gekozen ASP aanbieder. En misschien bevalt het pakket en het ASP concept u wel zo goed dat u besluit, om na de fase van uitproberen, om verder gebruik te maken van de ASP dienstverlener in combinatie met het aangeboden pakket.