7 businessvoordelen van Cloud zonder wolkerig te doen

7 businessvoordelen van Cloud zonder wolkerig te doen

Er is nagenoeg niemand meer die niet in de Cloud werkt. Wanneer je bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn of je banksaldo via de app op je smartphone gebruikt gebeurt dat allemaal in een Cloud omgeving. Cloud is zo vanzelfsprekend geworden als water uit de kraan, maar welke businessvoordelen vallen er te behalen?

Voordeel 1: Altijd en overal werken

Contentschrijvers kunnen altijd op vakantie. Blogs en artikelen schrijven zij gewoon vanaf hun vakantieadres, want zolang er een laptop en een wifi verbinding is kan er net zolang doorgewerkt worden als zij zelf willen. Natuurlijk geldt dit ook voor andere beroepsgroepen. Bijvoorbeeld voor collega’s die rustig thuis willen werken. Met Cloud hebben zij alle bedrijfsgegevens bij de hand vanaf de thuiswerkplek. Het overal kunnen werken betekent ook dat er op afstand vergaderd kan worden, bijvoorbeeld door Skype te gebruiken. (Inmiddels is Skype geïntegreerd in Microsoft Teams)

Voordeel 2: Het snel kunnen inspelen op veranderingen

Hoeveel collega’s zijn er nodig voor al onze werkzaamheden en hebben we vaste of flexibele krachten nodig? Dat is best een uitdagende vraag voor veel ondernemers. In het verleden werd IT daarom soms te groot ingekocht en werden onnodige kosten gemaakt. De operationele flexibiliteit om snel op- en af te kunnen schalen bij meer of minder collega’s zorgt ervoor dat Cloud concurrentievoordelen aan bedrijven geeft.

Voordeel 3: Veiligheid bij diefstal of verlies

Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt dat je laptop gestolen werd. Ongetwijfeld ontstond er paniek, omdat niet kon worden doorgewerkt. Bij een Cloud oplossing pak je gewoon een nieuwe of andere laptop en log je opnieuw in met je gebruikelijke autorisatie. Geregeld. En de dief dan? Die kan niet bij de gegevens, want op afstand schakelen we de laptop uit van het netwerk of wissen automatisch alle data. Dat is opgelost. En ook nog eens behoorlijk AVG vriendelijk.

Voordeel 4: Eenvoudig IT beheer

Sinds de komst van Cloud zijn er MKB bedrijven die zich afvragen of ze eigenlijk wel een eigen IT afdeling nodig hebben. Software- en beveiligingsupdates kunnen immers in één keer over alle apparaten automatisch worden uitgerold. In het verleden was dit een tijdrovend proces en moest de IT beheerder langs alle werkplekken. Nu krijgt een nieuwe medewerker een laptop, logt in op het netwerk en alles wat nodig is voor de functie wordt automatisch ingeladen.

Voordeel 5: Plezierig en efficiënter samenwerken

Is het je weleens overkomen dat je naar een verkeerde versie van een document zat te kijken? Bij Cloud is dat verleden tijd. Je kan immers op afstand met meerdere collega’s, of zelfs externe partijen, aan één document werken, waardoor er voor iedereen één juiste versie is. Maar er valt meer te melden. Het efficiëntere werken zit vooral in de extra communicatietools die door Cloud geboden worden. Een waarschijnlijk herkenbaar voorbeeld is dat er vragen via de e-mail gesteld worden en er lang op een antwoord gewacht moet worden. Beter is om een chat op te starten in de Cloud, omdat je dan gelijk een antwoord krijgt. Met de plezierige bijwerking dat e-mail inboxen leger worden.

Voordeel 6: De garantie van back-up en disaster recovery

Brand, waterschade, diefstal of andere noodlottige situaties zijn minder noodlottig als er gegarandeerde back-up is. Daarom gebruiken veel kleine en middelgrote bedrijven Cloud oplossingen, omdat hostingpartijen deze back-up op grote schaal geregeld hebben en dit goedkoper, en vooral ook veiliger kunnen uitvoeren. Cloud betekent volledig ontzorgt zijn op het gebied van disaster recovery. Ook als er iets naars gebeurt kan er in de meeste gevallen snel worden doorgewerkt.

Voordeel 7: Geen aanschaf en onderhoud van dure servers

Bedrijven die geen Cloud oplossing gebruiken zullen zelf grote investeringen moeten doen in hardware. Het bedrijf groeit, de hoeveelheid data neemt toe en opnieuw moet er veel geld geïnvesteerd worden in zwaardere servers om de piekbelasting op te kunnen vangen. Bij Cloud betaal je gewoon volgens een abonnementenmodel en heb je tevens minder kosten aan beheer.

Hebben we je kunnen overtuigen van Cloud met deze zeven Cloud voordelen? We helpen je graag met veiliger, efficiënter, productiever en vooral plezieriger samenwerken. Dat doen we op maat met Microsoft Office 365.

Neem hier contact op als je zelf ook wilt profiteren van Cloud.