Nieuw! TDM Systems introduceert de gemakscamera

Nieuw! TDM Systems introduceert de gemakscamera

Mooi plaatje toch? Als je snel kijkt lijkt het net of er drie cameralenzen in het gras liggen, maar niets is minder waar. Je kijkt hier namelijk naar een automatische sproei installatie voor in de tuin. Toch heeft dit beeld te maken met onze introductie van de “gemakscamera”. Al nieuwsgierig?

Onze andere kijk op de beveiligingscamera

Het is best logisch om te denken dat de belangrijkste functie van een beveiligingscamera het beveiligen is. Beveiligingscamera’s worden immers ingezet om bedrijfspanden, huizen en allerlei objecten te bewaken tegen mensen die je liever niet binnen wilt hebben. Toch klopt dit stereotype beeld niet. Beveiligingscamera’s blijken namelijk in de praktijk steeds vaker gemakscamera’s te zijn.

Gemak dient de mens

Praktijkvoorbeelden helpen altijd het beste om iets duidelijk te maken. Afgelopen zomer was snikheet. Ik had nieuwe bomen geplaatst en een gazon aangelegd. Tot mijn grote schrik zag ik vanaf mijn vakantieadres op het camerabeeld via mijn smartphone dat er dorre blaadjes op het nieuwe gras lagen. Dus mijn schoonvader gebeld en gelukkig was hij zo aardig om even te gaan sproeien. Daarnaast werkt het andersom ook. Want als ik niet zeker weet of ik de sproei installatie wel heb uitgezet kijk ik gewoon even naar datgene wat mijn camera registreert.

Daarom noem ik de beveiligingscamera liever een gemakscamera. Het registreert namelijk alles wat er rondom je huis, bedrijfspand, boot, caravan of vakantiehuis gebeurt en dat hoeft niet perse om iets akeligs zoals een inbraak te gaan. Het is uitermate handig en gemakkelijk dat je even het opgenomen beeld terug kunt spoelen en de reden kunt zien waarom je vuilnisbakken omlagen. Was het de wind, of toch een fietser die iets te spontaan passeerde. Het kan dus ook om aansprakelijkheid gaan.

Ook als iemand aanbelt terwijl je niet thuis bent kan je dat zien op het moment dat je in de rij van de supermarkt staat. Best gemakkelijk om te vertellen dat je over twee minuten weer thuis bent. Zo zijn er legio voorbeelden te bedenken.

Gemak in het vastleggen van bedrijfsprocessen

Wist je dat er met camera’s ook zogenaamde time-laps video’s gemaakt kunnen worden. Daarmee laat je razendsnel een bepaald bedrijfsproces, bijvoorbeeld in een fabriek, afspelen. Wat je dan ziet? Vaak ineffectieve handelingen die je gelijk op kunt lossen. Het maakt de zwakste schakel en een proces letterlijk zichtbaar.

Een waarschuwing vooraf

In de praktijk zien wij dat klanten zelfs vanuit de kroeg of het dorpscafé met trots dit moderne gemak aan vrienden laten zien. Gemak kan dus verslavend werken als je er eenmaal aan begint of het bij anderen gezien hebt.

Zelf gemak ervaren?

Bij TDM Systems leveren camera’s van Hikvision en we verbinden desgewenst meerdere camera’s op één centraal systeem. Daarbij wil ik nog extra benadrukken dat de cameratechnologie enorme sprongen vooruit heeft gemaakt zodat zelfs in het holst van de nacht prima beelden opgenomen worden. Dus voor een optimale beveiliging mag de gemakscamera ook gebruikt worden. Tot slot ben je bij TDM Systems niet gebonden aan maandelijkse abonnementskosten. Eenmalig investeren in een gemaksoplossing die goed werkt blijkt in de praktijk vaak goedkoper. Dus je goed informeren.

Neem hier contact met ons op en we vertellen je alles over extra gemak.