Vakantie! Bereikbaarheid hebben of bereikbaar zijn?

Vakantie! Bereikbaarheid hebben of bereikbaar zijn?

Ben je bereikbaar voor je werk, net zoals de dame links? Of wil je bereikbaarheid hebben om lekker lui een spelletje WordOn te spelen of een bezienswaardigheid in de omgeving te ontdekken zoals de man in de hangmat rechts? Dat er een laptop, smartphone of tablet meegaat is nagenoeg zeker. Vandaar dat we los van de discussie over ‘bereikbaarheid hebben’ of ‘bereikbaar zijn’ allereerst een tip geven:

Mobiel internet, let op onverwachte kosten

Gelukkig zijn de kosten binnen de EU voor mobiel internet gereguleerd en heb je geen andere kosten dan je in Nederland zou hebben. Maar let op voor landen die niet in de EU zitten, zoals Noorwegen, Zwitserland, Monaco, Turkije, Servië of misschien wel Amerika. Want daar gelden andere tarieven en die tarieven verschillen ook per provider. Check dus jouw abonnement voordat je je koffers inpakt. En er is nog iets waar je de boot mee in kan gaan. Wat veel mensen niet weten is dat mobiel internet op internationale wateren razend kostbaar kan zijn. De telefoon maakt meestal via het schip verbinding met een satelliet waarbij er soms tientallen euro’s per MB betaald moeten worden. Dus pas op dat je niet per ongeluk op de veerboot een software update doet van je Facebook of WhatsApp, want dan raakt het vakantiegeld snel op. Zet dataroaming daar uit.

Bereikbaar zijn

Stel dat je toch bereikbaar wilt zijn is dat dan voor je werk of voor de achterblijvers thuis? Als je werk echt zonder jou kan dan kan je ook overwegen om de achterblijvers gewoon het adres en telefoonnummer van je vakantieverblijf te geven. De generatie van vóór de smartphone kan deze onbezonnen tijd nog goed herinneren. Wel zo rustig, de smartphone helemaal uit, maar het zal waarschijnlijk enige moeite kosten. Moet je toch perse bereikbaar zijn, stel dan van tevoren vast voor wie dit wel en niet geldt en neem geen nummers op die je niet herkent. Het zal door jouw mede reisgenoten ongetwijfeld gewaardeerd worden.

Bereikbaarheid hebben

Helemaal op ‘uit’ staan dat is een uitdaging, zeker als je de jonge generatie met je meeneemt op vakantie. Kinderen die op hun vakantieadres geen wifi hebben kunnen er complete paniekaanvallen door krijgen. Sommigen willen zelfs niet meer met je mee. Wil je toch met z’n allen op de camping met heel veel apparaten internetten dan is het misschien een idee om op je vakantieadres een draadloos netwerk op te zetten. Door gebruik te maken van een mifi router. Gewoon als lekker handig kastje in je auto, caravan, boot of bestelbus.

We zijn bereikbaar voor jouw bereikbaarheid

TDM Systems is natuurlijk ook tijdens de vakantie periode bereikbaar zoals iedereen van ons gewend is. Voor alle vragen over goed bereik, of advies over hoe te handelen als je even niet bereikbaar wilt zijn. Want ook wij begrijpen dat het soms heerlijk is om even helemaal uit de lucht te zijn. Hoe je ook op vakantie gaat, TDM Systems wenst je een hele fijne vakantie!